Essie (NHSB 2768407) is geboren op 14 oktober 2009 en is de derde en laatste dochter die we van Pasja hebben aangehouden. Ze lijkt qua gedrag het meeste van de drie op haar moeder: lief en een beetje naief, maar dan wel in de positieve zin, ze vertrouwt je volledig en volgt je waar je gaat. Essie heeft geen voorkeur in haar baasje, ze luistert naar iedereen, ook al snapt ze het soms niet helemaal wat er bedoeld wordt. Immers, als er op de tafel iets lekkers ligt, dan mag je dat toch gewoon pakken? Op onderstaande foto zit Essie samen met Hazel (dochter van Tanja) bij Dennis op schoot. Voor meer foto's van Essie van toen ze klein was kun je kijken naar het laatste nestje van Pasja en in de tuin samen met Tanja en Hazel.

Essie heeft Hd-A, haar ellebogen zijn vrij van erfelijke afwijkingen en haar ogen ook (worden jaarlijks onderzocht). Essie vindt het niet echt leuk om te showen, maar ze kan het wel. Op 19-3-2011 werd ze in Leiden als vierde met een uitmuntend geplaatst en 25 april 2011 kreeg ze een mooie tweede plaats ook met een uitmuntend in Leeuwarden.

 

Essie is een dochter van Pasja Zerrin van de Kruisvliethoeve en Devonshire Wilson Dream of the Hill. Eigenlijk lijkt ze op allebei, haar mooie hoofd en bouw en beweging heeft ze van Wilson gekregen. Het lieve karakter is van beide ouders, maar het naieve en primitieve is echt van Pasja. Wilson heeft haar haar mooie witte kleur gegeven. Haar kinderen samen met Zairus zijn slim en willen graag werken.  

 

Hieronder een foto van Essie gemaakt tijdens de reunie van de gele labjes eind juni 2011:

 

Pups van Essie,:

 

 

 

 

 

 

Of Wundering Heights Hoogbroekstraat 11 te Wamel  |  v.teeffelen@planet.nl 06 - 422 01 496