Coco Loco's Jungle Fever  

Per 2 februari 2012 is onze nieuwe aanwinst Birdie (Coco Loco's Jungle Fever) bij ons komen wonen. We hopen dat we aan haar net zo'n fijne hond krijgen dan we aan Gimmick hebben. Ze hebben allebei dezelfde oma, Bettie, Mallorn's storm in a cup, die ik een geweldige teef vind, en waar ik dus graag een nakomeling van wilde hebben!

We danken Majken en Kim Walbom van de kennel Coco Loco dat ze het vertrouwen in ons hebben en dat we nu al twee fijne honden bij hen hebben kunnen kopen. Het is ook voor ons elke keer weer spannend hoe de pups opgroeien en hoe ze het in de showwereld zullen doen. Net als Gimmick zullen we dit meisje vaak gaan showen. Ze heeft het in ieder geval in zich!

Gezondheidsuitslagen:

  • Heupen: Hd-A, Norberg 40
  • Ellebogen: vrij
  • Ogen jaarlijks gecontroleerd en vrij
  • HNPK: vrij
  • EIC: vrij

Onderstaande foto is gemaakt van Birdie op de leeftijd van 8 weken. Stamboom.

Op 15 april 2012 zijn we met Birdie voor het eerst naar een show gegaan. Aangezien Birdie ondertussen een dametje is geworden met heel veel pit en energie hadden we onze twijfels of ze wel zo lang stil zou kunnen staan voor de keurmeester. Maar het was een keurmeester die snel kon beoordelen en Bridie liep perfect door de showring alsof ze dit al vaker had gedaan! Ze kreeg de eerste plaats met een Veel Belovend en werd bovendien beste Baby van de labradors, BBOB. Dus mocht ze naar de erering! Altijd leuk om mee te doen in de erering, maar een labrador is veel te gewoon en wint nooit van al die aparte en veel mooiere rassen. Dachten we, want de keurmeester dacht er anders over. Het was echt spannend en onvoorstelbaar, maar Dennis bleef maar staan in de erering, terwijl er steeds meer honden mochten gaan en ook bij de beste vijf (dat zou wel heel mooi zijn als je daar bij hoort, zeiden we nog van te voren) mochten Dennis en Birdie blijven staan. En staan deed ze! Totdat we hoorden dat ze gewonnen had, Birdie was net zo blij als ons, dus op het erepodium was deze kleine meid niet meer te houden! Zeker niet als je zo'n mooie Sint Bernard en NewFoundlander onder je hebt staan! Het was in ieder geval een fantastische belevenis!

Foto van Birdie als BBIS te Antwerpen:

Op www.123dog.net worden ook de foto's van de winnaar van de Brabo-show te Antwerpen getoond. Die zijn van professionel fotografen, dus ongetwijfeld beter dan bovenstaande. Om ook even goed te laten zien hoe mooi Birdie (en Gimmick) zijn, hieronder nog een foto van Birdie en eentje samen met haar neef Gimmick.

Birdie samen met Gimmick; een mooi vergelijkbaar gebouwd koppeltje! Mooie topline, uitmuntend bone en vacht en prima gangwerk!

6 mei, Utrecht,  Clubmatch Labradorkiring Nederland. Het was weer een fantastische dag, want eerst werd Birdie beste baby teefjes uit een grote groep van 14 hele mooie veelbelovende puppies. Daarna won ze ook van de beste baby reu en werd ze de Beste Baby!

Tijdens de clubmatch zijn door een fotografe hele mooie en leuke foto's gemaakt die te zien zijn op www.rajb.nl/lkn. Wij hebben de mooiste van Birdie voor deze pagina gekopieerd.

Thuis hadden we tijd om ook even haar lint voor beste baby teef en daarna haar sjerp voor beste baby om te hangen!

Op 17 juni 2012 werd Birdie 2 VB in Belgie; er was een zware concurrentie, Birdie was de jongste, dus wij waren zeer tevreden!

Een weekje later in Uden werd Birdie weer als 2 VB geplaatst. Samen met Gimmick werden ze als derde in de koppelklasse geplaatst.

 

 Birdie kreeg op 19 augustus 2012 een veelbelovend en een tweede plaats in Mechelen te Belgie.

Op 7 oktober 2012 kreeg Birdie een 4 U op de buitenshow in Zwolle. De keurmeester was vooral gecharmeerd van haar modderige kontje, want zoals een echte labrador betaamt vond Birdie dat ze eerst even lekker in de modder moest gaan zitten voordat ze in de showring ging! Voor Birdie de eerste keer in de jeugdklasse een mooi resultaat, zeker gezien het feit dat ze een van de jongsten was en het een grote klasse van maar liefst 18 teefjes was!

En ook op de show in Bleiswijk (3 november) deed Birdie het fantastisch! Er was weer een grote en sterke klasse van 19 teefjes en Birdie werd uiteindelijk verkozen tot de beste (1U) terwijl ze nog maar net 11 maanden oud is! We zijn beretrots op haar!

September 2013, Birdie begint volwassen te worden

En zo kijkt deze guitige dame vaak!

Of Wundering Heights Hoogbroekstraat 11 te Wamel  |  v.teeffelen@planet.nl 06 - 422 01 496